Op weg naar een geheel nieuw Musis

De bouw van de nieuwe concertzalen is volop in gang. De oude aanbouw uit de jaren ‘80 van Musis Sacrum is gesloopt en heeft op 6 mei 2017 plaatsgemaakt voor een prachtige nieuwe multifunctionele zaal: de Parkzaal. En er is meteen doorgegaan met de renovatie van het monumentale deel en de historische concertzaal. Deze wordt weer in oude luister hersteld onder een nieuwe naam: de Muzenzaal, gepland om op 12 januari 2018, samen met de Parkzaal, officieel open te gaan. 

Muziek in het park
De architecten Van Dongen en Koschuch tekenden voor het ontwerp van het vernieuwde Musis. Een plint verbindt het historische deel van Musis met het nieuwe deel. Dit transparante ontwerp is geplaatst in de prachtige groene ruimte van het park aan de Lauwersgracht. Vanuit de nieuwe Parkzaal kijkt men nu zo het park in. En vanaf het voorjaar 2018 gooien we op een mooie lentedag de deuren open en luistert u in het park naar Het Gelders Orkest…!

Genieten van de nieuwe zaal
Veel licht, ruimte en flexibiliteit, voorzien van de meest moderne techniek en een lust voor het oog, maar zeker ook voor het oor. De aankleding is eveneeens bijzonder, zoals de mooie houten wandafwerking, maar ook de bronzen deuren en een gevelbekleding van keramieken baguettes, die handbeschilderd zijn en daardoor bij wisselend licht steeds een andere kleur lijken te hebben.

Avondje uit blijft genieten
Tijdens de herbouw van de historische Muzenzaal in het seizoen 17/18, kunt u gewoon blijven genieten van al het moois dat we in het nieuwe muziekseizoen aan u presenteren. In de Parkzaal en vanaf januari 2018 ook in de nieuwe Muzenzaal. Een avondje uit, is en blijft net zo genieten als voorheen. In het weekend van 12-14 januari 2018 s de opening van het hele pand gepland. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen!

FILMIMPRESSIE PARKZAAL NA 2 MAANDEN PROEFDRAAIEN:

ARTIST IMPRESSION
VAN DONGEN KOSCHUCH


Genieten van muziek vanuit park Lauwersgracht.


Links het historische Musis Sacrum, rechts de nieuwe zaal.
In het midden de nieuwe, transparante entree.


Een bovenaanzicht. Op het dak van de nieuwe zaal wordt sedum geplaatst.

WEBCAM

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Deze site gebruikt cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.